Pennut / Puppies

Tällä hetkellä meillä ei ole pentuja, toiveissa keväällä/kesällä 2018.  

We haven't any puppies just now, hopefully at the spring/summertime 2018.

Mahdolliset kevät/kesä 2018 pentuni / Next puppies in my dreams at spring/summer 2018:   

Essen ja Sahpen pennut , kevään-kesän 2018 suunnitelmissa

Suunnitellun pentueen isä  Erätytön Sahpe  kuvissa alla pentuna, 2-vuotiaana ja 5½-vuotiaana. Sahpe on 6-vuotias Suomen muotovalio, jolla on myös kaksi kansainvälistä sertiä, cacibia. Sahpe on harrastanut näyttelyiden lisäksi myös mm. agilitya ja paimennusta. Sahpe on suorittanut Porokoirakerho ry:n poronpaimennustaipumustestin "taipparit"  hyväksytysti keväällä -15. Luonteeltaan se on kiltti ja seuraa rakastava koira. 

    

  

Suunnitellut pentueen emo Jehnajan Essee kuvissa alla pentuna ja 1v4kk:n ikäisenä. Esseellä on näyttelyistä mm. lappalaiskoirien erikoisnäyttelyn pentuluokasta kunniapalkinto ja kakkossija sekä nuorten luokasta erinomainen laatuarvio. Essee on myös ehtinyt käydä poro- ja lammaspaimenessa, ja kyllähän Esseelläkin paimennusvietti ja -taipumukset ovat kohdallaan. Poronpaimennustaipumustestiin se ei ole vielä ehtinyt, mutta haaveissa vuoden-kahden kuluttua sen suorittaminen. Nuori Essee on ainakin vielä melko vilkas, mutta oppivainen tyttö. Se on myös opetellut agin alkeita rohkeasti ja innolla.

  

 

Molemmat kulkevat vapaana meidän muiden mukana metsäretkillä, talvisin harrastamme valjakkoajoa.

Sahpen lonkat ovat C/C, indeksi kuitenkin 102, Essellä A/B lonkat, indeksi 108. Silmät on molemmilla ok:t ja molemmat ovat vanhempiensa terveystutkimusten perusteella pompen normaaleja eli terveitä kuin myös Prcd-PRA- silmäsairauden osalta terveitä.

Haaveissani on myös pentue, jonka isänä olisi Ahvatuulen Iisakka Ikijätkä eli Vertti, joka alakuvassa nuorena.

Essen ja Vertin pennut  , suunnitelmissa parin vuoden sisällä.

Alla edellisten pentujeni kuvia.

Ahvatuulen Givagiusaus, Gogomusta, Garhunmusta, Gulkuriboika, Gilttinöbis 2006

  

         Ahvatuulen Hippunen Kultaa 2007                                                                           Ahvatuulen Huuratassu 2007

        Ahvatuulen Inka Maare 2010