Pennut / Puppies

Tällä hetkellä meillä ei ole pentuja, toiveissa keväällä 2018.  

We haven't any puppies just now, hopefully at the springtime 2018.

Mahdolliset kevät/kesä 2018 pentuni / Next puppies in my dreams at spring/summer 2018:                                                                       jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI57290/11&ReknoE=FI25334/16

  

       Jehnajan Essee pentuna, toukokuussa 2016                                     Erätytön Sahpe pentuna, joulukuussa 2011

                                                             ja isompina kuvissa alla Essee 1v ja Sahpe 2v

  

Suunnitellun pentueen isäehdokas Erätytön Sahpe on 6-vuotias Suomen muotovalio, jolla on myös kaksi kansainvälistä sertiä, cacibia. Sahpe on harrastanut näyttelyiden lisäksi myös mm. agilitya ja paimennusta. Sahpe on suorittanut Porokoirakerho ry:n poronpaimennustestin hyväksytysti keväällä -15. Luonteeltaan se on kiltti ja seuraa rakastava koira.

Suunnitellun pentueen emo on nuori Jehnajan Essee, jolla näyttelyistä mm. kunniapalkinto ja erinomainen laatuarvio. Essee on myös ehtinyt käydä poroaidassa ja lammaspaimenessa, ja kyllähän Esseelläkin paimennusvietti ja -taipumukset ovat kohdallaan. Poronpaimennustaipumustestiin se ei ole vielä ehtinyt, mutta haaveissa vuoden-kahden kuluttua sen suorittaminen. Nuori Essee on ainakin vielä melko vilkas, mutta oppivainen tyttö. Se myös on opetellut agin alkeita rohkeasti ja innolla.

Molemmat kulkevat vapaana meidän muiden mukana metsäretkillä, talvisin harrastamme valjakkoajoa.

Sahpen lonkat ovat C/C, indeksi kuitenkin 102, Essellä A/B lonkat, indeksi 108. Silmät on molemmilla ok:t ja molemmat ovat vanhempiensa terveystutkimusten perusteella pompen normaaleja eli terveitä kuin myös Prcd-PRA- silmäsairauden osalta terveitä.

Tulevaisuuden haaveissani on myös pentue parin vuoden sisällä, jonka isänä olisi Ahvatuulen Iisakka Ikijätkä.

Alla edellisten pentujeni kuvia.

Ahvatuulen Givagiusaus, Gogomusta, Garhunmusta, Gulkuriboika, Gilttinöbis 2006

  

         Ahvatuulen Hippunen Kultaa 2007                                                                           Ahvatuulen Huuratassu 2007

        Ahvatuulen Inka Maare 2010